Baigti dar vieni amatų mokymai „ Bitininkystė“, vykę š. m. sausio 23, 25-26 d. ir vasario 1-2 d. Vilkaviškyje.

Bitininkystė  yra sudėtinga ir subtili profesija. Lektorė bitininkė Renolda Stepanauskaitė-Kubilienė mokymuose supažindino dalyvius su bitininkavimo abėcėle, konkrečiais  pavyzdžiais savo ūkyje įtikino, kaip  ir ko reikia, kad lydėtų sėkmė.

Mokymų metu lektorė dalyviams suteikė daug bitininkavimo žinių – dalyviai buvo supažindinti su dabartiniu teisiniu reglamentavimu, pristatyta bičių rūšys, šeimos sudėtis, priežiūra, kokybiško vaško lydymas, spiečių  gaudymas, naujų šeimelių kūrimas, aptarta tinkamą avilio pasirinkimas, taip pat lektorė papasakojo daug praktinės informacijos apie tai, kaip pasirūpinti bičių sveikata.

Dalyviai ne tik sužinojo daug naudingos informacijos apie bites ir jų gyvenimą, bet taip pat skanavo bičių produktų tokių, kaip: bičių duonelė, medus, bandant atskirti jo rūšį, o mokymus užbaigė arbatos su medumi vaišėmis.

Mokymai buvo įdomūs, dalyviai nuoširdžiai įsitraukė į veiklą, domėjosi kas, kaip ir kodėl vyksta bičių gyvenime.

Mokymai vyko pagal projektą ,,Amatų skatinimas ir lėtojo turizmo plėtra Marijampolės regione” (Nr.44TT-KM-20-3-09761-PR001). Projektas finansuojamas EŽŪFKP lėšomis.