Kalvarijos savivaldybės Jurgežerių kaime 2008 m. kovo mėnesį buvusios mokyklos patalpose  įsikūrė Jurgežerių kaimo bendruomenė.

2

Kitais metais bendruomenė  pateikė paraišką pagal vietos plėtros strategijos „Kalvarijos VVG teritorijos vietos plėtros strategija 2007-2013 m.“ I prioriteto „Gyvenamosios aplinkos gerinimas ir viešojo gyvenimo stiprinimas“ priemonę „Kaimo atnaujinimas ir plėtra“. Projekto „Jurgežerių bendruomenės patalpų sutvarkymas ir pritaikymas visuomenės poreikiams“ bendra vertė  47801,55Lt. Projekto tikslas – kurti patrauklią aplinką gyventi ir dirbti Jurgežerių kaime.

1

Patalpos reikalingos ne tik bendruomenės nariams, bet ir vienišiems gyventojams, jaunimui, kur būtų galima puoselėti kaimo tradicijas, užtikrinti įvairių žmonių užimtumą, saviveiklą, tradicinių švenčių rengimą. Suremontuotos patalpos padės išspręsti Jurgežerių ir aplinkinių kaimų  gyventojų laisvalaikio užimtumo problemas, tenkins jų socialinius – kultūrinius poreikius.

                 Jurgežerių kaimo bendruomenės nariai savanorišku (nemokamu) darbu atliko  visus darbus. Užmūrino angas senų pečių vietose, taip pat užmūrino nereikalingas duris. Išėmė senus langus ir duris,  pakeitė naujais,  sukalė balkius, iškalė  ir nulakavo sienas bei lubas, išėmė senas ir sudėjo naujas  grindis koridoriuje, pastatytė židinį, pilnai atliko apdailos darbus. Pastatato išorėje buvo sutvarkytas eksterjeras, išrauti seni krūmai, iškirsti išdžiūvę medžiai.

                 Jurgežeriečiai noriai dalyvauja rengiamuose renginiuose, šventėse,  todėl buvo nupirktas muzikos centras, kad renginio metu grojant muzikai ir suktis valso ar šiuolaikinių šokių ritmu. Be to, norėdami  įamžinti nepakartojamas akimirkas  bendruomenė įsigijo ir fotoapatatą.  Projekto vykdymas buvo nuolat viešinamas.

                Dar daug yra nepadarytų darbų, todėl planuojama ir toliau dalyvauti projekto tęstinume, nors ir daug laiko ir kantrybės atima, tačiau tik  gautomis  ES paramos lėšomis galima įgyvendinti užsibrėžtus tikslus.

                                                                                         Jurgežerių kaimo bendruomenės informacija

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *