Sangrūdos kaimo bendruomenė, pasinaudojusi LEADER programos galimybėmis, Kalvarijos vietos veiklos grupei pateikė paraišką pagal Kalvarijos VVG teritorijos vietos plėtros strategijos 2007-2013 m. I prioriteto ,,Gyvenamosios aplinkos gerinimas ir viešojo gyvenimo stiprinimas” 1.2 priemonę ,,Kaimo bendruomenių verslumo skatinimas” projektui ,,Autoserviso įrengimas”.

i9xqgz140
2012 m. sausio 5 d. buvo pasirašyta trišalė vietos projekto vykdymo sutartis. Kadangi servisas buvo įrengiamas apleistame pastate, pirmieji darbai buvo skirti pastato pritaikymui šiai veiklai. Bendruomenė prie projekto įgyvendinimo prisidėjo nemokamais savanoriškais darbais, taip pat gavo koofinansavimą iš savivaldybės. Iš projekto buvo įsigytų statybinių ir santechnikos prekių dalinai susiremontuotas pastato stogas, įsivestas vanduo ir įdėti dvejus vartus.

izb73n141
Projekto tikslas – sudaryti sąlygas bendruomenės verslui kaime, o gyventojams užtikrinti automobilių remonto paslaugos prieinamumą.

Projekto įgyvendinimui skirta paramos suma 86 925,82 Lt įsisavinta pagal pasirašytą paramos sutartį projekto metu ją pakoreguojant. Kadangi elektrotechnikos darbai buvo atlikti už mažesnę sumą nei planuota, sutaupytos lėšos buvo skirtos naujai techninei įrangai pirkti. Įsigyta: du keltuvai, ratų montavimo, ratų balansavimo, ratų suvedimo, šviesų reguliavimo stendai, kompresorių, kompiuterinės diagnostikos įrenginys, suvirinimo pusautomatis, kranas, grąžtas, tepalo surinkimo agregatas, keli komplektai raktų ir kita būtina šiai veiklai įranga.
Savo lėšomis ir darbu bendruomenė atliko projekte nenumatytus darbus : perbetonavo apie 250 kv.m. grindų , paruošė jas skysčiui nepralaidžia medžiaga, įsigijo absorbentus, talpas kenksmingoms atliekoms laikyti.
Projektas buvo planuotas įgyvendinti per 18 mėn., tačiau pavyko įgyvendinti per 16 mėnesių.
Artimiausiu metu planuojama įdarbinti du žmones ir pradėti teikti paslaugas.

Sangrūdos kaimo bendruomenės informacija

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *