Kovo 30 d. Kalvarijos VVG projekto administratorė Simona Bražinskaitė ir viešųjų ryšių specialistė Asta Ciparienė dalyvavo programos „Leader” ir žemdirbių mokymo metodikos centro organizuotame seminare „Socialinio verslo koncepcijos įgyvendinimas pagal Lietuvos kaimo plėtros 2014-2020 metų programą”. Renginio metu buvo kalbėta apie socialinio verslo koncepciją, socialinio verslo plėtros galimybes bei iššūkius.

Žemės ūkio ministerijos Kaimo plėtros departamento Alternatyviosios veiklos skyriaus vyriausioji specialistė Ilona Javičienė pristatė galimybes, kurias vietos bendruomenėms suteikia Lietuvos kaimo plėtros 2014-2020 metų programos priemonė „LEADER programa”.

NVO „Avilys” atstovai Arūnas Survila ir Monika Stankevičiūtė kalbėjo apie socialinio verslo aplinkos kaitą nuo 2012 m. iki 2017 m. Taip pat jie pristatė praktinius socialinio verslo iniciatyvų pavyzdžius Didžiojoje Britanijoje ir Lietuvoje, apžvelgė mūsų šalyje jau įsibėgėjusią programą „Socifaction”.

Svečias iš Švedijos – Röstånga bendruomenės pirmininkas Nilsas Phillipsas (Nils Phillips) pasidalijo informacija, kaip jo kaimelio bendruomenė išplėtojo socialinio verslo idėją.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *