Nepabūgę šalto vėjo ir sniego, 2023 m. kovo 3 – 5 dienomis, amatininkai, prekybininkai iš Marijampolės regiono vietos veiklų grupių teritorijų dalyvavo Vilniaus miesto Kaziuko mugėje.
Kaziuko mugė Vilniuje – tai pavasario atidarymas ir didžiausia rankų darbo gaminių kūrėjų iš visos šalies mugė Vilniuje, pritraukianti tūkstančius lankytojų. Ši mugė turi ypatingą dvasią, čia itin svarbūs – tradicija ir autentiškumas, kadangi Kaziukas yra ne tik didžiausias, bet ir seniausias tokio pobūdžio renginys Vilniuje.
Nors šaltas oras praretino mugės dalyvių gretas, tačiau mūsų regiono amatininkai turėjo gerą laiką bendraudami su pirkėjais, susipažindami su naujais žmonėmis, patirdami malonius įspūdžius.
Amatininkų dalyvavimas Kaziuko mugėje – tai Kalvarijos vietos veiklos grupės kartu su partneriais – Marijampolės VVG, Vilkaviškio krašto VVG, Šakių krašto VVG ir Sūduvos VVG įgyvendinamo projekto ,,Amatų skatinimas ir lėtojo turizmo plėtra Marijampolės regione” (Nr.44TT-KM-20-3-09761-PR001) dalis (dalyvavimas nacionaliniame renginyje – Kaziuko mugėje Vilniuje). Projekto tikslas – skatinti vietos plėtrą Marijampolės regiono kaimo vietovėse amatų plėtros ir turizmo plėtros kontekste. Projektas finansuojamas iš EŽŪFKP lėšų.
*BNS nuotrauka