Kalvarijos vietos veiklos grupė, įgyvendindama Tarptautinio bendradarbiavimo projektą ,,Vietos plėtros Marijampolės regiono kaimo vietovėse skatinimas bendradarbiaujant su Lenkijos vietos veiklos grupe „Biebžos fondas“, Nr. 44TT-PV-23-2-04502-PR001, gruodžio 6-7 dienomis suorganizavo vieną iš projekto veiklų – Kulinarinio turizmo dirbtuves. Renginio pradžioje muziejininkė Asta Jankeliūnienė apžvelgė turizmo sektorių Kalvarijos savivaldybėje.
Vėliau vaistininkas-žolininkas Marius Lasinskas dalyvius iš Lietuvos ir Lenkijos supažindino su vaistažolininkystės tradicijomis, pasakojo, kad vaistažolės – tai ne tik vaistas, bet gali būti naudojamos ir maistui. Buvo gaminama žalioji druska, prieskonių mišiniai, žolelių arbatos.
Lektorės Virginija Vaičiukinienė, Laima Šalugienė pristatė tradicinę Suvalkijos virtuvę, supažindino su patiekalu, atkeliavusiu iš Lenkijos.
Antrąją renginio dieną vyko įvairios edukacijos: litvakų tradicinio patiekalo – Foršmako užtepėlės, suvalkietiško „Mutinio“, kisieliaus / saldžios sriubos suvalkietiškai, cepelinų gamybos su spirgučiais, grybais, varške, mėsa, traškių falafelių, „plėšytos“ keptos duonos gamybos.